Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Matt 11,28

Tekstene jeg har skrevet til maleriene

Texts I have written for the paintings"Røst i vinden"

Det er en Røst som lyder i vinden..
Gi pris til den høyeste Gud for den fantastiske nåde Han har gitt ved sin sønn. Vi er Hans og Han er vår! Se alt er gjort nytt ved Hans offer... Himmelske porter er åpnet.. se evighetens konge komme!

"Himmelske kyss"

Åpne øynene og se.. se fjørerene falle på ditt bord. De små gylne øyeblikk i hverdagen som fyller ditt hjerte med glede og fred! Ta imot Himmelske kyss!

"Evige blomster"

Livets Smerte og lidelse bæres i hjertets dyp. Skjult for andre, når du ditt smil mot verden gir.
Hjertets sorgtunge sang mottas i Himmelske rom. Alle tårer bevart i mesterens flaske. Sin omsorg mot deg han strekker, og hvisker i dypet evige ord.
Gi meg smerten mitt barn, og sangen blir ny. Jeg vil pryde ditt hjerte med Evige blomster, så din glede igjen blir ny.


"Fearless Faith in your Sanctuary"

Psalm 27:1-6. The Passion translation.

1 The Lord is my revelation-light to guide me along the way;
he's the source of my salvation to defend me every day.
I fear no one!
I'll never turn back and run from you, Lord;
surround and protect me.
2 When evil ones come to destroy me,
they will be the ones who turn back.
3 My heart will not be afraid even if an army rises to attack.
I know that you are there for me, so I will not be shaken.
4 Here's the one thing I crave from God,
the one thing I seek above all else:
I want the privilege of living with him every moment in his house,
finding the sweet loveliness of his face,
filled with awe, delighting in his glory and grace.
I want to live my life so close to him
that he takes pleasure in my every prayer.
5-6 In his shelter in the day of trouble, that's where you'll find me,
for he hides me there in his holiness.
He has smuggled me into his secret place,
where I'm kept safe and secure-
out of reach from all my enemies.

"Åpent vindu"

Åpne vinduet min kjære... la lyse slippe inn. Kjenn vinden kjærtegne ditt kinn. Hør livets lekende toner fylle ditt sinn. Slipp de urolige tanker... La de på sommerfugl vinger møte solens lyse skjær!

"Hunger"

Solsikker er en av mine absolutt favoritter blant blomster. Jeg elsker den litt rufsete skjønnheten som kan lyse opp et helt rom. Det er som hver en solstråle den har absorbert reflekteres ut i rommet. Solsikken er en sol elsker.. den strekker og vrir seg etter solen.

Som solsikken, er også vi skapt for å søke kilden til lys og liv... Hans liv fyller oss til overflod.

"Herren er din vokter"

En sang ved festreisene. 

Jeg løfter mine øyne opp til fjellene: Hvor skal min hjelp komme fra? Min hjelp kommer fra Herren, himmelens og jordens skaper. Han skal ikke la din fot vakle, din vokter skal ikke slumre. Se, han slumrer ikke og sover ikke, Israels vokter. Herren er din vokter, Herren er din skygge ved din høyre hånd. Solen skal ikke stikke deg om dagen, heller ikke månen om natten. Herren skal bevare deg fra alt ondt, han skal bevare din sjel.
Herren skal bevare din utgang og din inngang fra nå og til evig tid.

Salme 121

"Kjærlighetens mysterium"

Jeg har tenkt lenge på å male dette... Så dyrebar Jesus er! Hans kjærlighet for oss er et mysterium! Han er mitt livs kjærlighet!!!!

«Jesu bønn for oss»❤️❤️❤️

«Jeg ber ikke bare for disse, men også for dem som ved deres ord kommer til tro på meg, at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg - at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg. Og den herlighet som du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, likesom vi er ett, jeg i dem og du i meg, for at de fullkomment skal være gjort til ett, for at verden kan kjenne at du har utsendt meg og elsket dem, likesom du har elsket meg. Far, jeg vil at de som du har gitt meg, skal være hos meg der jeg er, for at de skal se min herlighet, som du har gitt meg, fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. Rettferdige Far! Verden har ikke kjent deg, men jeg har kjent deg. Og disse har erkjent at du har utsendt meg. Og jeg har kunngjort ditt navn for dem, og skal fortsatt kunngjøre det, for at den kjærlighet som du elsket meg med, skal være i dem, og jeg i dem. « John 17:20-26

"Dyrebar"

Du er dyrebar for Gud. Så unik og planene han har for deg overgår vår forstand. Før denne verdens grunnvoll ble lagt tenkte han på deg, og alle dine dager har han skrevet i en bok. Tenk på det...!❤️❤️
Så pustet han deg inn i din mors mage på det rette tidspunktet! Du er ikke her tilfeldig...du ble skapt for en tid som denne. La Herren få tale til deg idag, om de fantastiske planene han har for ditt liv. Han har gitt deg fremtid og håp!
Gud velsigne deg!❤️🙌🏻❤️

"Løftene står fast"

Dette maleriet er malt som en påminnelse om at uansett hva du går igjennom i livet ditt, har du et mektig skjulested og styrke i Gud! Guds løfter står fast i evighet!

Salme 91

"På ørnevinger"

Men de som venter på Herren,
får ny kraft,
de løfter vingene som ørnen,
de løper og blir ikke slitne,
de går og blir ikke trette. Jesaja 40:31

"Løven av Juda"

«Se, jeg kommer! Full av kraft og majestet! Jeg er Davids Rotskudd! Den første og den siste!

Foruten meg er ingen...
Jeg ER!

Gråt ikke! For løven av Judas stamme, Davids rotskudd, har seiret og kan åpne boken og de sju seglene.»
Åp. 5:5

"Drømmelandet"

En virvel av gode minner fra barndommens paradis.
Med bare ben og lette skritt
Jeg dagen tok imot.

"Forvandling"

For noe uker siden fikk jeg vist ett bilde i hjertet mitt av Jesus som sto midt i mørket, med hendene løftet. Ett gyllent lys flommet fra hendene hans og lyste opp mørket. Sommerfugler danset i dette lyset.

I mørket kom noen bokstaver frem, nesten glødende. Det er skrevet på hebraisk. Ordene er fra høysangen 2:4. Hans banner over meg er kjærlighet.

«Jeg er veien, sannheten og livet! I meg er liv til overflod. På korset vant jeg en evig seier over døden for deg. I meg skal du leve om du enn dør. Mitt banner over deg er kjærlighet!»

Omfavnelse

De evige armer er strukket mot deg i kjærlighet. De er merket bare for deg!

En stemme hvisker.. kom mitt barn, la meg få omfavne deg og elske deg. Jeg vet du er sliten. Jeg vet om din smerte.
Ikke glem jeg er her for deg! Jeg vil gi deg hvile midt i min favn!
Jeg er prøvd i alt og kjenner smertens vei.. jeg vet så inderlig vel din vei. Dine tårer har jeg talt, og dine rop har jeg hørt. Jeg er her mitt barn, bare kom!
                                                ❤️❤️❤️

Dette maleriet er malt etter et bilde jeg så. Jesus viste meg dette for noen dager siden. Du skal male min omfavnelse var ordene jeg hørte.
Jeg håper dette taler til deg som trenger en klem fra Jesus idag.❤️

Spurven

Ikke en spurv til jorden
uten at Gud er med.*
Ikke en sjel mot døden
uten hans kjærlighet!
Ikke en blomst er visnet,
ikke en tåre falt
uten at Gud vet om det,
han som er over alt.

Tro det når stormen herjer
bladløse vintertrær!
Tro det når brenning bryter
over de nakne skjær!
Tro det når ubeskyttet
midt i en kamp du står.
Tro det når helt alene
du med en smerte går.

Tro det når noe brister
uten å vokse frem.
Tro det når noen mister
det som var alt for dem!
Tro det når håp går under
uten å reise seg:
Ikke en spurv til jorden!
Det er et ord til deg.

Prytz Fougner

Og ikke én av dem faller til jorden uten at deres Far er der. Ja, hvert hårstrå dere har på hodet, er talt. Så vær ikke redde! Dere er mer verdt enn mange spurver.


Matt 10,28-31


.

Størst av alle

Jesus kalte til seg et lite barn og stilte det midt iblant dem da disiplene spurte ham om hvem som er den største i himmelriket.
«Barnet er det største», sa han. «Den som gjør seg selv liten som et barn, er den største i himmelriket» (Matt 18,1-4)

Tenk å bli som et lite barn.. så tillitsfull og uredd. Jeg tror det er det Jesus snakker om her. Det å kaste seg i armene på Pappa full av tillit.. uten alle disse om -hvis spørsmålene som ofte kommer når en vokser til. Bare å hvile i Hans kjærlighet, som et lite barn, fordi vi vet Han har så omsorg for oss!

Dette maleriet er akkurat det... vitale, glade barn midt i Faderens omsorg!❤️

Drømmer

En drøm
En dag
Ett liv

Drømmer blir vevd inn som vakre silketråder. Tynne og skjøre.. De strekker seg på tvers og på langs gjennom ett liv.
Dager blir til år... så altfor fort. Mist da ikke din silketråd.

Urørt

Dette livet har en tendens til å merke oss på flere måter. Noen ganger blir merkene dype blødende sår, som lett blir infiserte. Utad bærer vi polerte masker, vi legger ut bilder som viser lykke og idyll på sosiale medier, vi smiler og ler, mens innsiden gråter.
Noen går gjennom dette livet og føler på mislykkethet og sorg.
Midt i dette livet skal vi leve.
Maleriet jeg har malt har jeg kalt urørt. Gjennom Jesus ser Gud oss akkurat sånn vakker, urørt og ren.
Uansett hvordan vi føler oss og hva vi har gjort så er vi Pappas barn som han elsker så høyt at han ofret sin eneste sønn for at vi skulle gå fri.

❤️Du kan komme til meg mitt barn, med stor frimodighet. Jeg vil forbinde dine sår og gi deg glede istedenfor sorg. Jeg elsker deg med en evig kjærlighet! Ingenting kan skille deg fra min kjærlighet. Kom til meg og la meg bære dine byrder som tynger deg ned. Mine evige armer er alltid strukket mot deg mitt barn.❤️

Livets mysterie

La sorgene fare på vinger av gull. Løft blikket mot det himmelske lys...                    La hjerte bli trøstet av vindenes vare berøring, når smerten er rå og brutal. Livets mysterie er skjult i mørke, mens stien strekkes mot nye høyder. I vinden høres en stemme så var. Du er ikke forlatt, ei heller alene. Du er forvart i de evige armer til havnen du endelig når.

Lengsel

Evigheten er plantet i alle mennesker, fordi vi er skapt til å leve evig. Denne delen av oss kan bare fylles av Gud. Mennesket vil søke i alle retninger for å fylle dette rommet, men bare en er ment å fylle det. Gud satt sitt fingeravtrykk i våre hjerter før vi ble født. Vi er Hans skaperverk. Skapt for å bli elsket av skaperen av alle ting.

Dette livet er på mange måter rart... vi blir født, vokser opp og må gå gjennom mange prøvelser. Noen mer enn andre. Etter ett levd liv er døden ett faktum om en liker det eller ikke. Vi leter etter mening og forsoning med livet... Det er så vakkert og det er så brutalt! Det skifter fra solskinn til uvær veldig fort..

Vi bærer på en evig lengsel i våre hjerter... en fred som kan gi hjertet hvile.
Et ekko fra evigheten runger gjennom alt... Kom til meg, Jeg vil gi deg hvile og fred!

Vi nærmer oss det beste og dypeste i oss når hjertelengselen er rettet mot Gud. Biskop Georg S. Geil skriver: «I alle pupillers dyp ligger et stykke av én ting: en lengsel, en tørst - etter mening, etter sammenheng, etter Gud.»

Hvile

Noen som lengter etter hvile? Den type ro og hvile som gjør at din sjel faller til ro.. Så mange ting i livet kan gi oss uro på mange måter. Frykt og angst, bekymring, sorg, smerte... ja listen kan bli lang. I bibelen står det flere steder at vi kan komme til Han som bærer alt i sine hender, og han vil gi oss hvile og fred. En dyp og indre ro. I Herrens nærhet faller sjelen til ro.
I dette maleriet har jeg forsøkt å formidle akkurat dette.❤️

Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting.
Han lar meg ligge i grønne enger.
Han leder meg til hvilens vann.
Han fornyer min sjel.
Han leder meg på rettferdighetens stier for sitt navns skyld.
Ja, selv om jeg må vandre gjennom dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe ondt.
For du er med meg.
Din kjepp og din stav, de trøster meg.
Du dekker bord for meg framfor mine fiender.
Du salver mitt hode med olje.
Mitt beger flyter over.
Sannelig, bare godhet og miskunnhet skal følge med meg alle mitt livs dager.
Og jeg skal bo i Herrens hus til evig tid.
Salme 23

Barndommens rike

Barndommens rike der drømmer blir født. Der dager er lyse og lange. Nyskjerrige tanker på utforskende vinger. Et undrende hjerte så vart og så rent. Barnesinnet har magiske evner.. himmel landet å eie.
Ett øyeblikks stillhet og tankene vandrer til landet der drømmer ble født. I vinden høres den stille stemmen... Bli barnet og vinn himmelens rike. Så enkelt og barnslig, men like fult sannhet. La solens stråler lege ditt sinn.
Livet har smertet og skadet så mange, men håpet lyser igjen. Med utstrakte armer til alle som vil, ta imot Han som leger din smerte. Alt er gjort ferdig, prisen betalt... Himmelens rike er nære.

Min røde ballong

Himmelens uendelighet over mitt hode,
Så uhåndgripelig men allikevel der..
Den kan ikke berøres eller fanges, men omgir oss som et hav. Noen ganger mørk og faretruende, andre ganger tindrende blå og lys.
Jeg slipper min røde ballong mot dette uendelige store.. mine håp og lengsler mot evighetens hav. Du som malte alt det vakre, ta imot min røde ballong.

Blomstring

Blomstene kommer til syne i landet, sangens tid er inne, og turtelduens røst har latt seg høre i vårt land;
Salomos høysang 2:12

Jeg elsker salomos høysang.. ett rikt billedlig språk full av mektige budskap.
Hører dere Herrens lokking?? Han kaller oss inn i sin nærhet... han lengter etter å være nær oss og dele sitt hjerte. Det er en tid for åndelig blomstring. Lytt og se... la sansene våkne ut av dvalen. Brudgommens tid er nå... bruden er i sitt kammer for å gjøre seg klar for å møte sin ektemann.


Himmelsk berøring

Men for dere som frykter mitt navn, skal rettferds sol gå opp med legedom under sine vinger.
Malaki 4:2

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne ift dette bildet... Det er malt etter noe jeg så etter jeg tømte hjerte mitt for Jesus. Jeg ser så mye lidelse rundt meg... Mange mennesker går gjennom så mye smerte og sorg. De sliter hver dag. Dette var samtalen jeg hadde med Gud. «Vær så snill å la meg male ett bilde som rører ved mennesker så byrdene blir lettere å bære» La din kraft virke gjennom maleriet så mennesker kan bli berørt av din kraft.
Jeg vet ikke helt hva jeg egentlig så for meg... men en enorm lengsel etter å se mennesker møtt av Guds kraft og kjærlighet.
Der satt jeg da oppløst i tårer over å kjenne på smerten over så mange knuste menneskeliv i sorg og smerte.. Plutselig ser jeg en enorm bølge og i denne bølgen flyr en majestetisk ørn. Jeg blir helt satt ut av dette synet... men det slutter ikke der. Ansiktet til Jesus kommer til syne. Om tårene rant tidligere... ble det ikke mindre nå.
Dette maleriet er en troshandling... jeg malte det jeg så og ber om at Herren skal røre ved den som trenger det idag!!! Til oppmuntring, styrke, legedom. ❤️🙌🏻 Han elsker akkurat deg med en evig kjærlighet! Ta imot Hans berøring idag!


Touched by heaven

 But for you who fear my name, the sun of righteousness shall rise with healing in its wings. Malachi 4:2

It is hard to know where to start writing about this painting.. I painted it after I saw something while pouring my heart to Jesus. There is so much suffering all around us.. So many people has to endure a lot of suffering and pain. Every day is a struggle. This was what I was talking to God about. "Please let me paint something that touches people in a way that makes it easier to cary all their burdens. Let your power work through this painting so people can be toughed by you!" I don't know exactly how I pictured this... but a desperate longing to see people touched by Gods love and power. Here I was all in tears, feeling the pain thinking of all the broken lives in sorrow and pain. Suddenly a hugh wave appeared before my eyes, and a majestic eagle is flying through this wave. I was really taken by this vision.. but it does not stop there. The face of Jesus appears.

  This painting is a act of faith.. I painted what I saw and I pray that the Lord will touch the one in need of encouragement, strength and healing!!! He loves you with an everlasting love! Receive His touch today!"Himmelsk lyd"


For noen uker siden spurte jeg Gud hva jeg skulle male. Da så jeg plutselig en dame med lukkede øyne som var lyttende med hele sitt vesen. En mild vind strøk over ansiktet hennes og fikk håret til å danse i vinden. Jeg undert meg over hva hun lyttet til.
Plutselig kom tre klokker til syne på himmelen, og jeg forsto det var lyden av disse hun inntok.

Jeg malte etter beste evne det jeg så og ordene jeg hørte skrev jeg ned, men det hele var ikke klart for meg. Jeg la ut bildet og ordene, men fikk ikke ro over at det var ferdig. Som ett mysterie enda var skjult.

Igår tok jeg maleriet frem og begynte å male igjen... og det ble klarere.
Guds rike er rundt oss og i oss hele tiden, men veldig ofte ser vi det ikke pga mye støy. Når de brølende engstelige tankene kommer mot oss som ett fullasted godstog er det ikke lett å stoppe det.. Det har en tendens til å gripe tak om hjertet og hjernen som en jernklo og en blir helt paralysert. Sånn er det iallefall for meg til tider... Blåst bort er Guds løfter om fremtid og håp.
Dette er budskapet i bildet...
Når tunge skyer truer på den ene eller andre måten.. lukk øynene og strekk sansene mot det Himmelske. Lytt til de Himmelske klokkene.

«Lytt!» «Lytt!» «Lytt!»
Himmelske klokker kimer.
Kjenn forvandlingens vinder stryke over ditt kinn!
La uroen flyte av sted på elver av fred.
La himmelens glede spre sine vinger over din krone.
Lytt! Lytt! Lytt!

Jeg håper dette vil løfte skydekket for noen idag... det gjorde det iallefall for meg!
Guds fred til deg!❤️🙌🏻"Sound of heaven"


A few weeks ago I asked the Lord what He wanted me to paint. Suddenly a lady with her eyes closed appears. It looked like she was listening with her whole being. A gentle breeze blew over her face, and made her hair dane. I wondered what she was listening to. Then three bells appeared in the sky, and I knew it was the sound of the bells she was absorbing.
 I tried to paint the vision and I wrote the words I heard, but the meaning was not all clear to me at the time. I posted the painting and the words on facebook, but I had a feeling it was not finished yet. Like something was yet hidden.
 Yesterday I picked up the painting once again and started to paint once more... and the meaning of the vision became clearer. The Kingdom of God is all around us and inside of us all the time, but we often miss it because of all the noise around us. When the roaring thoughts of anxiety comes against us like a fully loaded freight train it is not easy to stop it.. It has a tendency to take a grip over the heart and brain like a iron claw and makes us paralyzed. This is how it is for me at times.. Gone is Gods promises. 
This is the message in the painting... When heavy clouds threaten us in any way... close your eyes and lift your senses to heaven. Listen to the bells of heaven.
 Listen! Listen! Listen!                                                                             The bells of heaven rings. Feel the wind of changes gently touch your skin!                                                                                                   Let your worry float away on the river of peace.                                           Let the joy of heaven spread it wings over your head.                           Listen! Listen! Listen! 
I hope this will lift your heavy clouds today, like it did for me. May the peace of God fill your heart!
Fader Vår

Fader vår
Du som er i himmelen
La ditt navn holdes hellig
La ditt rike komme
La din vilje skje
På jorden som i himmelen
Gi oss i dag vårt daglige brød
Forlat oss vår skyld
Som vi òg forlater våre skyldnere
Led oss ikke inn i fristelse
Men frels oss fra det onde
For riket er ditt
Og makten og æren i evighet
Amen.


Our Father


Our Father, who art in heaven,
hallowed be thy name.
Thy kingdom come,
thy will be done,
on earth as it is in heaven.
Give us this day our daily bread,
and forgive us our trespasses
as we forgive those who trespass against us.
And lead us not into temptation,
but deliver us from evil.
Amen.


Min båt er så liten

Min båt er så liten og havet så stort, men Jesus har grepet min hånd. Når han styrer båten så går det så bra på veien til himmelens land.
Denne barnesangen er ikke bare for barn. Dyp sannhet i disse ordene. Denne verden kan virke for stor og skremmende til tider, men for en trygghet når mesteren har roret. Han vil føre oss i trygg havn i dette livet og til det neste.

Da jeg for første gang tok i en pensel for 2,5 mnd siden, var det denne gutten jeg malte. Tårene trillet da jeg så hva som formet seg på lerrete. Det var ett lite lerret og det har fått en helt spesiell plass på veggen. Jeg har tenkt en stund på å male denne nydelige gutten på ett større lerret... så her er han.


"MY BOAT IS SO LITTLE"


My boat is so little, the ocean's so wide,And sometimes the waves loudly roar But God and His angels are close by my side,They'll steer my boat safely to shore.

This song for children is not just for children. It is a deep truth in these words. This world can really appear frightening and big at times, but how calming it is when you know the master controls the boat. He will take us safely to shore in this life to the next.


When I for the first time started to paint in january, this was the litle boy I painted. I cried when I saw this boy appear on the canvas. At that time I painted on a small canvas, and I have given it a very special place on my wall. I have been thinking for a while now to repaint this boy on a larger canvas. So now...here he is. .

Fra aske til skjønnhet

Dette maleriet er til alle dere som føler livet har gått i stykker. Fortvilelse og smerte river i hjerte. Livet er ikke over! Enda er det håp! Håpets Far sitter på tronen og har uendelig omsorg for deg. Han ser din smerte og gråter med deg.
Da jeg snakket med Gud igår... det er det jeg kaller bønn.. spurte jeg ham. Hva ønsker du jeg skal male? Hva er på ditt hjerte?
Svaret kom klart og tydelig! Mal et budskap til de nedbrutte som har mistet håpet. Jeg vil reise dem opp av de nedbrente restene av deres liv. Jeg vil gi dem skjønnhet istedenfor aske. Deres Gud har ikke glemt dem! Jeg er midt i stormen og smerten. De vil kjenne min sterke hånd reise dem opp.
Mal dette var svaret. Han viste meg ett bilde av en person som lå i asken, men reiste seg i en veldig kraft til frihet. Jeg har prøvd etter beste evne å male det jeg så.
Hele tiden under denne prosessen har jeg virkelig kjent på Guds enorme omsorg og styrke for dem som er knust. Han vil reise dere opp!!!
Må Herrens veldige fred og kraft fylle dere fra innerst til ytterst!


Jesaja 61:1-3
Herren Herrens Ånd er over meg, fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de fattige. Han har sendt meg til å forbinde dem som har et nedbrutt hjerte, til å utrope frihet for de fangne og frigjørelse for de bundne, til å utrope et nådens år fra Herren og en hevnens dag fra vår Gud, til å trøste alle sørgende, til å gi de sørgende i Sion hodepryd istedenfor aske, gledes olje istedenfor sorg, lovprisnings drakt istedenfor en avmektig ånd. De skal kalles rettferdighetens terebinter, Herrens plantning til hans ære.


"From Ashes to Beauty"


"This painting is for all of you who feel like your life has been torn apart." " Despair and pain tears at your heart. But life in not over! There is still hope! Father of hope sits on the throne and has unlimited love and care for you. He sees your pain and cries with you.
When I spoke to God yesterday... That is what I call my prayers... I asked him; What do you wish that I paint? What is on your mind?
The answer came back sharp and clear! Paint a message to the broken ones who have lost hope. I will raise them up from the burnt remenants of their life. I will give them beauty instead of ashes. Their God has not forgotten them! I am in the center of the storm and pain. They will feel my strong hand raise them up.
Paint this, was the answer. He showed me an image of a person lying in the ashes, who raised themselves up to freedom with a great vitality. I have tried, to my best ability, to paint what I saw.
During this whole process, I have truly felt God's tremendous care and strength for those who are broken. He will lift you up!
May The Lord's astounding peace and power fill you entirely!


Isaiah 61:1-3
The Spirit of the Sovereign Lord is on me,
because the Lord has anointed me
to proclaim good news to the poor.
He has sent me to bind up the brokenhearted,
to proclaim freedom for the captives
and release from darkness for the prisoners,[a]
2 to proclaim the year of the Lord's favor
and the day of vengeance of our God,
to comfort all who mourn,
3 and provide for those who grieve in Zion-
to bestow on them a crown of beauty
instead of ashes,
the oil of joy
instead of mourning,
and a garment of praise
instead of a spirit of despair.
They will be called oaks of righteousness,
a planting of the Lord
for the display of his splendor.


Tell dine velsignelser

All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. Jakob 1:17
Det er så ofte lett å se seg helt blind på vanskelighetene i livet, at vi glemmer å se alt det gode. Dette er en hard lærdom, særlig når livet røyner på. Men det virker... å takke for det som faktisk er godt løfter hjertet ut av mørket. I Guds ord står det mye om å ha et takknemlig hjerte. Det kan ta brodden av mørket i livet vårt!
Det var tanken med dette maleriet... en påminnelse om å løfte blikket og se at det er mye godt i livet og rundt oss, selv om vi vandrer gjennom mørke daler!
Må Herren løfte hjertene og gi håpets lys!


Count your blessings


Every good and perfect gift is from above, coming down from the Father of the heavenly lights, who does not change like shifting shadows. Jacob 1:17


In troubled times it is so easy to get so focused on the problems that one forget to see all the good things around us.This is a difficult lesson to learn, specially when life is hard. But it really works...to thank God for the good things, lifts the heart out of darkness. The word of God tells us to have a thankful heart. It will remove the sting of darkness in our life.

This is the inspiration for this painting... a reminder to lift our eyes and to see all the goodness in life, even if we walk through a dark valley.

I pray the Lord will lift our hearts and give us the light of hope!

Ventetid

Vent på Herren! Vær ved godt mot! Ditt hjerte være sterkt! Ja, vent på Herren! Salme 27:14
Vente... det ligger ikke helt i menneskenaturen. Vi vil se resultater nå, helst igår... Men selv om alt ser ut til å falle sammen, står Guds løfter fast! Dette er en sannhet vi kan plante våre liv på. Ikke det at vi alltid forstår hvorfor vi må vente eller hvorfor Gud ikke griper inn akkurat nå.
La Hans løfter lande i hjerte og gi en stillhet som bare Hans fred kan gi. Løft blikket, for mitt rike er ikke av denne verden, er det jeg hørte på ett tidspunkt der jeg var sikker på at jeg ikke kunne gå ett skritt til eller å ta ett åndedrag til. Men han kom! Ikke at Han løftet meg magisk ut av mørket, men Han sto der så tett at jeg kunne kjenne pusten Hans og varmen fra Hans nærvær!
Du som står midt i mørket og prøvelser idag... løft blikket! Stå fast! Han Har deg i sin hånd.❤️
Jeg ber kjære Far... rør ved de som idag strever og prøver å klynge seg til dine løfter. La dem kjenne din berøring og igjen stå fast i Din veldige fred!🙌🏻❤️


Time to wait


Wait for the Lord;
be strong, and let your heart take courage;
wait for the Lord! Psalm 27:14

Hemmelig sted

Har dere ett slikt sted... ??.. om det ikke er hemmelig, så iallfall ett sted en kan være alene. Ett sted hvor en kan lukke ut denne verden og alle krav. Ett sted hvor en kan finne ro i kaoset..
I bibelen står det om ett sånt sted.. lønnkammeret. Ett sted hvor en kan høre Guds stille stemme, hvor han kan få stille stormen i hjertet. Jesus sier, kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære og jeg vil gi deg hvile. Han vil faktisk gi oss en utrolig byttehandel. Gi ham bekymringene og de vonde tingene i livet, og han har lovet å gi oss sin fred og hvile.
Det kan høres noe magisk ut.. men det virker!❤️Finn ditt hemmelige og stille sted, gi ham alt og kjenn effekten av byttehandelen. Himmelsk fred!
Må Herren velsigne deg og bevare deg! Må Herrens fred fylle deg fra innerst til ytterst!❤️
Salme 62: 2-3 Bare hos Gud er jeg stille, fra ham kommer min frelse. Bare han er min klippe og min frelse og mitt vern, jeg skal ikke vakle


Secret place

Evig kjærlighet

Før denne verdens grunnvoll ble lagt var du til... viste du det? Du var til i Faderens hjerte.❤️Akkurat Du var nøye planlagt til hver minste detalj. Du dukket ikke opp på denne jorden ved en feiltakelse eller tilfeldighet.
Dette er ord Gud har talt til meg om i noen netter nå...
Det er så mange av mine barn som har tatt til seg løgnen. Dette lammer deres hjerte. De føler seg ikke verdifulle eller elsket. Mine barn, dere ble skapt for å bli elsket.❤️ Jeg elsker hver og en av dere med en evig kjærlighet. Jeg bærer dere i mitt hjerte fordi dere er av mitt hjerte. Avkle løgnen med min sannhet og bli satt i frihet fra løgnens bånd. Ikle deg min kjærlighet og lev! La min kjærlighet få fylle deg, så du kan være mitt kjærlighetsbrev til verden.
Sånn ble dette maleriet til... håper og ber om at det vil velsigne noen som trenger det.
Din Far elsker akkurat deg!!!!! Du er perfekt i Hans øyne! Og... han bærer deg i sitt hjerte for evig! Det er ingenting som kan skille deg fra Hans kjærlighet.❤️❤️❤️
Før jeg formet deg i mors liv, kjente jeg deg,
før du ble født, helliget jeg deg...
Jermia 1,5


Eternal love


Before the foundation of this world you existed...did you know that?? You existed in the heart of the Father! You were planned in every detail . You did not just appear in this world by chance or accident. This is something God has been speaking to me about for days...

Many of my children belive this lie. This paralyzes their heart. They don't feel they are valued or loved. My children, you were created to be loved. I love each and every one of you with an everlasting love. I keep you in my heart, because you are a part of my heart. See the lie with my truth, and be deliberated from the tie of deception. be embraced in my love and live! Let my love fill you to overflow, so you can be my love letter to the world. Your Heavenly father loves you! You are perfect in His eyes! And...He will be carrying you in His heart forever. There is nothing that can separate you from His love.


"Before I formed you in the womb I knew you,and before you were born I consecrated you;" Jeremiah 1:5


Løven av Juda

Ikke gråt! Se, Løven av Juda stamme, Davids Rotskudd, har seiret. Åpenbaringen 5:5
Løven av Juda er bildet på Jesus, brukt flere steder i bibelen. For meg er det ett mektig symbol.
Har virkelig kost meg mens jeg har malt dette bildet.


Lion of Judah

Hjemkomst

Dette ble ett litt spesielt bilde.... men det var der jeg var idag. Tenkt mye på de som har vandret hjem... og håpet vi har i Jesus. Håper det kan tale til noen som trenger det idag...❤️


Coming home


This painting has a special place in my heart.. I painted it thinking of all the dear people that has left this world and the glorious hope we have in Jesus. I hope this will speak to someone today..


Barnetro

Kjære Gud Fader i himmelens slott. Takk for idag jeg har hatt det så godt. Send dine engler å passe på, alle de store og alle de små.
Barnetro.. så ukomplisert og fredfylt! Tro om det var det Jesus mente da han sa.. dere må bli som ett lite barn for å ta imot og se Guds rike. Den enkle og tillitsfulle troen på Far i himmelen. Tror vi mister litt av dette når vi vokser til og hjerte får noen sår og skrammer. Må bønnen idag være, la oss bli som barn i troen på vår Himmelske Far som står der med utstrakte armer. Ikke med krav og pekefinger, men en favn av kjærlighet.❤️

Vern i stormen


For noen dager side så jeg ett bilde på Pinterest som rørte meg til tårer... En jente som akkurat har tatt fatt på livet. 12-13 år. I øynene kunne en lese mye smerte... svetteperlene dekket ansiktet.
Jeg klarte ikke å slippe denne jenta... så hun måtte på lerretet.
Mens jeg malte denne nydelige jenta surret sangen «let my people go» i hode mitt. Guds enorme omsorg for alle mennesker som lider og er i fangenskap... han ønsker de skal bli satt i frihet.
Salme 91 blir budskapet til dette bildet. Jeg har skissert opp Herrens vingefjær rundt denne jenta. Bildet på at vi kan søke tilflukt hos Herren i alle omstendigheter i livet.

 

Salmene 91. Den som sitter i Den Høyestes ly og bor i Den Allmektiges skygge, han sier til Herren: Min tilflukt og borg, min Gud som jeg setter min lit til! Ja, han berger deg fra jegerens snare, fra pest som legger øde. Han dekker deg med sine fjær, under hans vinger finner du ly. Hans trofasthet er skjold og vern. Du skal ikke frykte for nattens redsler, for pilene som flyr om dagen, for pest som sniker seg fram i mørket, for sott som herjer ved middagstid. Om tusen faller ved din side, ti tusen ved din høyre hånd, så skal ikke ulykken nå deg. Du skal bare være vitne til det og se at de ugudelige får sin lønn. For du sier: Herren er min tilflukt. Den Høyeste har du gjort til din bolig. Du skal ikke rammes av noe vondt, og ingen plage skal nå ditt telt. For han skal gi sine engler befaling om å bevare deg på alle dine veier. De skal bære deg på hendene, så du ikke støter foten mot noen stein. På løve og orm skal du trampe, ungløve og slange skal du trå under fot. Jeg berger ham, for han holder seg til meg; jeg gir ham ly, for han kjenner mitt navn. Når han kaller på meg, svarer jeg; jeg er med ham i nød og trengsel, jeg frir ham ut og gir ham ære. Jeg metter ham med mange dager og lar ham se min frelse.

Shelter in the storm


Ingen er så trygg i fare

Ingen er så trygg i fare som Guds lille barneskare
Fuglen ei i skjul bak løvet, stjernen ei høyt over støvet.
Herren selv vil sine berge, han er deres skjold og verge.
Over dem han seg forbarmer, bærer dem på faderarmer


Children of the heavenly Father Safely in His bosom gather. Nestling bird nor star in Heaven Such a refuge ever was given

Frihet

«Legg det alt i Jesu hender det du går å strever med. Angsten han til trygghet vender, gir ditt trette hjerte fred.»❤️
I bibelen kan vi lese om fuglene som flyr under himmelen bekymringsløse og frie. Fuglene blir brukt som ett bilde på den tilstanden Gud ønsker vi skal være i...Hva om vi virkelig hadde klart å gi Gud alle våre bekymringer. La han få lov til å bære alt som er tungt.
Guds ord sier også at vi kan ikke legge en alen til vår livslengde ved å bekymre oss. Altså... bekymring og uro er en byrde som tar livsgleden og håpet fra oss.
Gud vil bære våre bekymringer og lede oss til hvilens vann. Han vil gi oss av sin fred, som er en fred som overgår all forstand. Vi må bare komme til ham i barnslig tillit.
Gi byrden til ham som har omsorg for deg, så du kan strekke ut vingene og fly som fuglen.

Utvalgt

Som Esther er du utvalgt blandt mange kvinner. Du er unik og vakker i mine øyne, uten lyte. Jeg fryder og gleder meg over deg som på en høytidsdag. Løft hode min brud! Det har behaget min Far å gi deg mitt rike.


Chosen


Like Esther you are chosen from among a multitude of women. You are unique and beautiful in my eyes, without any blemishes. I rejoice in you as were it a sacred day. Raise your head, my bride. It pleased my Father to give you My Kingdom.


Ørnevinger

Har tenkt en stund på å male denne mektige skapningen. Den har stor symbolsk betydning for meg. Ved uvær flyr ørnen høyt opp så den kommer over uværet. Der segler den høyt over mørke skyer. Dette har styrket meg på uværsdager, hvor jeg streber etter å «fly» høyt over uværet i Guds nærhet.

Livsveven

Ikke før veven har stilnet,og skyttelen sluttet
å gå, vil Gud trekke teppet til side,og la oss
riktig forstå. At også de mørke tråder så
vel som de lyse bånd. var helt nødvendig for
mønstret i Mesterens mektige hånd. (Haldis Reigstad)

Kongenes Konge

Dette maleriet har vært intenst å male... en hel vandring for meg personlig. Kongenes konge, Han som er selve livet. Han som er løven som seirer og lammet som lot seg ofre for at vi skulle være fri. Han er selve livet! Han Er, midt i våre gleder og våre dype sorger. Han ønsker så inderlig å være oss nær.. fordi Han, selve livet elsker oss.❤️
Herren troner som konge for evig. Herren skal gi sitt folk kraft. Herren skal velsigne sitt folk med fred. Sal 29:10b-11


King of Kings


This painting has been intense to paint.. a journey for me personally. King of Kings, the one who is life it selves. He is the victorious lion and the lam who was sacrificed freely, for us to walk free. He is life! He is in the center of our joy and our deepest sorrows. He passionately  seeks to be close to us... because He, life it selves loves us!


The LORD is enthroned as King forever.
The LORD gives strength to his people;
the LORD blesses his people with peace.
Psalm 29:10b-11

Evige tanker

Store ting har du gjort for oss,
Herre, min Gud,
underfulle verk og planer,
ingen er din like. Salme 40:6

Barnetro

Har du enn din barnetro, du engang i hjemmets bo Foldet dine hender og enfoldig bad,
Gud som har oss små så kjær
Se til meg som liten er,
Og din mor hun lyttet til så hjerteglad.
Refr.....
:/: Barnetro, barnetro, til himmelen Du er en gyllen bro :/:
Du har kanskje vandret vidt,
og du meget ondt har lidt
Når i fremmed land du søkte lykken nå Vegen hjem den var så lang,
og du gråt så mang en gang
Når du mintes hjemmet lune trygge vrå.
Som en seiler trygg i havn,
var du i din moders favn
Ømt hun kysset deg og sang om himlens land Hennes stemme var så varm,
når du lå ved hennes barm
hun din framtid la i Herrens hånd så glad.
Du blir lykkelig som før,
hvis du åpner hjertes dør barnetroens dyre skatt blir atter din engler synger da så glad,
oppe i Guds himmelstad
når et lam på ny er ført i folden inn

Livsglede


Håp

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Jeremia 29:11


Hope


For I know the plans I have for you," declares the Lord, "plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future. Jeremiah 29:11

Lysbærer

Men dere er en utvalgt ætt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk til eiendom, for at dere skal forkynne hans storhet, han som kalte dere fra mørket til sitt underfulle lys. 1 Peter 2:9


Det har behaget Faderen å gi oss sitt rike, sier Guds ord. Hva betyr det i praksis?
Det er så lett å miste av syne hvem vi er i Jesus. Vi er sønner og døtre av den evige Gud. Det er grensesprengende å ta inn over seg.
Den dagen vi tar imot Jesus i våre hjerter blir vår ånd levendegjort. Guds Ånd tar bolig i vår ånd. Vi blir på den måten Guds lysbærere, fulle av kraft og lys.
Som dere sikkert har sett er jeg veldig fascinert av Løven av Juda. Den er ett mektig symbol på hvem Jesus er. Majestetisk og full av kraft. Har dere hørt løven brøle i deres indre?  Igjen og igjen hører jeg ordene i mitt hjerte.. Reis dere i min kraft, mine sønner og døtre!
Dette er kanskje litt sterk kost for noen..men velger å dele dette likevel.🤔 Ønsker å formidle det jeg tror ligger på Faderens hjerte.. at vi ikke må glemme hvem vi er i Ham!❤️

Guds hage

Guds hage er frodig, vakker og vill,
han ber oss å vakta den vel.
Kvar blome, kvart strå høyrer skaparen til, kvar einaste menneskesjel.
Ein song utan ord
stig opp ifrå heile vår jord. Haldis Reigstad

Mysteriet

Av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Ef. 2:8
Det ultimate kjærlighetsofferet!❤️ Jesus var villig og lengtet etter å ofre sitt eget liv for at jeg og du skulle få evig liv. Større kjærlighet finnes ikke! Det eneste vi må gjøre, er som ved alle andre gaver, ta imot.🥰

Undring

Herre, du ransaker meg og kjenner meg. Enten jeg sitter eller står opp, så vet du det. Langt bortefra forstår du min tanke. Enten jeg går eller ligger, ser du det, du kjenner nøye alle mine veier. Salme 139:1-3


Stjernehimmelen og universet har alltid fascinert meg... når en kikker opp en mørk kveld og ser vrimmelen av stjerner og uendeligheten, ja da føler jeg meg overveldet. Da kan jeg ane storheten i Gud som bærer alt i sine hender. Som plasserte alt fra cellene i kroppen, til galakser i en perfekt harmoni. Tanken da på at Han ser meg midt i dette store og ubegripelige universet er nesten for stort til å ta inn over seg. Hvert ett hårstrå på hodet mitt har han talt. Jeg og du er midt i Guds oppmerksomhet! Noe å tenke på! Du er unik og dyrebar, høyt elsket av Ham som er opphavet til alt liv.

Bønnebarn

Dette maleriet har jeg forsøkt å male slik Gud viste meg det. Bønn virker, og har større kraft enn vi mange ganger tror og føler. Når vi ber for noen virker Gud med sin kraft over og i menneskers liv. Mennesker blir innhyllet i Hans lys. Bønn er ikke oppramsing av mange flotte ord.. det er en tilstand i hjertet.
"Og dette er den frimodige tilliten vi har til ham, at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss, og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønneemner oppfylt hos ham."(1 Johannes 5:14-15)

Drømmer

Ett abstrakt maleri er en annen måte å male på. Det utfordrer meg og jeg synes det er spennende. Det er en øvelse i å sprenge grenser.. Så i dette maleriet flyter det mange drømmer.. derav navnet.
Håper dere liker det.

I stormens øye 

Kanskje en rar tittel til dette bilde... men tanken min var klar da jeg malte. I sentrum av stormen er det helt stille... Alle vil jeg tro har opplevd stormer i livet, og stormens øye kan nok være forskjellig for ulike mennesker. Søke stedet der en finner hvile og ro!❤️ For meg er det i Guds nærvær. Der finner jeg hvile og ro, og en påminnelse om at Hans løfter står fast!