Min historie


Mitt navn er Elisabeth Grøtte, og jeg ønsker å dele min lidenskap og reise som kunstner. 

Oppvokst på en idyllisk øy utenfor Stavanger har jeg alltid vært omgitt av naturens skjønnhet, og denne nærheten til havet og landskapet rundt meg har vært en konstant kilde til inspirasjon og ro i mitt liv.


Som sykepleier har jeg tilbragt nesten 20 år med å ta vare på andre, og denne erfaringen har dypt formet meg som menneske. Å være vitne til både livets mirakler og dets utfordringer har lært meg verdien av medfølelse, empati og å formidle håp gjennom handling og uttrykk.

Høsten 2018 begynte jeg å oppleve noe helt nytt og uventet - himmelske farger og bilder som åpenbarte seg for meg i hjertet mitt. Denne opplevelsen var både overveldende og magisk, og den vekket en dyp lengsel i meg. En lengsel etter å kunne formidle Guds budskap og kjærlighet gjennom kunst.

På nyåret 2019 hørte jeg Den Hellige Ånd be meg finne frem min datters gamle maleutstyr i boden og begynne å male. Til tross for at jeg aldri tidligere hadde vært opptatt av kunst eller maling, var denne lengselen så sterk at jeg ikke kunne ignorere den. Med en blanding av skrekkblandet fryd og tro satte jeg i gang, og det som utspant seg foran mine øyne var for meg helt utrolig. Jeg hadde malt en liten gutt som sto i vannkanten med en liten seilbåt i hånden.

Mitt aller første maleri
Mitt aller første maleri

Jeg forsto da at jeg var blitt bønnhørt med en gave - en gave til å male. Hvert penselstrøk, hver farge og hvert bilde er en dans med Jesus, hvor han leder meg og åpenbarer sin visjon gjennom mine penselstrøk.

Gjennom denne reisen har jeg oppdaget den dype betydningen av vår fantasi, en gave fra vår Far. Fantasien er stedet der Gud ønsker å møte oss, og gjennom min kunst ønsker jeg å åpne "dører" som lar mennesker møte Guds hjerte på en dyp og personlig måte.

Min kunst er mitt kall, og gjennom den ønsker jeg å formidle håp, legedom og Guds kjærlighet til verden rundt meg. Jeg vet ikke hvor denne reisen vil føre meg, men jeg føler meg dypt privilegert over å være midt i Guds plan.

Takk for at du tok dere tid til å lytte til min historie.